Meer dan een eeuw in het Ginneken!

Dirigent

Al heel snel nadat dirigent Martijn Krijnen voor het eerst op de “bok” stond was het duidelijk dat het uitstekend klikte tussen de dirigent en de muzikanten van Concordia.

Martijn voelt de sfeer uitstekend aan, inspireert en motiveert door zijn gedrevenheid en invoelingsvermogen. Van huis uit is hij slagwerker. Toen hij vijf was, trommelde hij al enthousiast mee in de drumband van zijn geboortedorp Beek en Donk. Op het huisorgel van zijn buurman heeft hij zichzelf orgel leren spelen. Al snel werd in het dorp duidelijk dat hij daarin vaardig genoeg was om in de Michaëlkerk van Beek en Donk achter het orgel diensten te begeleiden. In harmonie Oefening en Ontspanning’ bekwaamde hij zich verder als slagwerker.

Chris Leenders, slagwerker van het Residentie Orkest, werd zijn leermeester. Klassiek slagwerk werd ook zijn hoofdvak op het conservatorium van Rotterdam met als bijvakken piano en trombone. In Den Haag studeerde hij orkestdirectie voor harmonie en fanfare.

Vanaf 2004 heeft hij de leiding gehad over verschillende orkesten. Maar slagwerker is hij gebleven o.a. bij het gerenommeerde Doelen Ensemble in Rotterdam, dat moderne klassieke muziek speelt. Kortom een ervaren musicus en dirigent, die de lat hoog legt, maar toch vooral ook uitgaat van wat de muzikanten willen en kunnen. Maar ….  Er moet voldoende uitdaging in zitten, dat willen de muzikanten zelf ook.

Login

Registreren| Wachtwoord vergeten?