Meer dan een eeuw in het Ginneken!

  • Home
  • Opleidingsorkest

Opleidingsorkest

Willem-Jan Moonen dirigeert het Opleidingsorkest. In dit orkest speelt iedereen, jong en oud, die al een paar jaar een instrument bespeelt maar nog niet in staat is om met het Groot Orkest mee te spelen. Het orkest wordt ondersteunt met leden uit het Groot Orkest. Je leert hier vaardigheden die je nodig hebt om door te stromen naar het Groot Orkest. De commissie van het Opleidingsorkest organiseert regelmatig optredens en uitstapjes. Leden van onze harmonie die les hebben bij de muziekschool De Nieuwe Veste krijgen een aanzienlijke korting (zie hiervoor de HAFA tarieven van de Nieuw Veste). Repetitie op donderdagavond van 19.05 uur tot 20.00 uur in het Gemeenschapshuis aan de Viandenlaan.

Stukjes van jeugdleden

Hallo ik ben Thijs (12) en ik speel trompet. Ik speel al vijf jaar trompet bij de Nieuwe Veste en ik speel al 3 jaar bij het opleidingsorkest van de harmonie. Ik vind trompet heel leuk.  Het is bij de harmonie heel gezellig en we spelen ook leuke liedjes. Naast trompet speel ik ook voetbal. Ik ben Joost (12)  en ik speel al 4 jaar hobo bij het opleidingsorkest van harmonie Concordia. Ik heb gekozen voor hobo, omdat ik het een interessant instrument vind. Bij de harmonie leer je best veel. De liedjes zijn best leuk. Ik ben Pien (14) en ik speel fluit. Het is altijd super gezellig bij de harmonie. Je leert heel veel bij de harmonie. Het zijn leuke liedjes die we spelen. Ik speel al 4 jaar harmonie. Ik heb gekozen voor dit instrument, omdat ik het een mooi instrument vind. Naast fluit doe ik ook aan yoga en zingen
Ik ben Emma, 9 jaar, en ik speel nu voor het tweede jaar dwarsfluit bij de Nieuwe Veste. Ik ben dit schooljaar begonnen bij het opstaporkest. Naast dwarsfluit speel ik ook een beetje piano en ik zit op hockey. Ik vind het heel leuk bij het opstaporkest want we spelen leuke liedjes. Ook vind ik het leuk om met een groep samen te spelen.
Ik leer heel veel bij het opstaporkest, doordat onze dirigent heel veel uitlegt.

Login

Registreren| Wachtwoord vergeten?