Meer dan een eeuw in het Ginneken!

Kleding

Jaren geleden al heeft Concordia het traditionele uniform met pet afgeschaft. Daarvoor is in de plaats gekomen een zwart kostuum met witte blouse/overhemd, rode bloem/stropdas en een zwart embleem met rode opdruk. De leden van het opstaporkest dragen een rode polo met opdruk, met daaronder eventueel een wit T-shirt met lange mouwen, en een zwarte broek.

Bij deze kleding horen zwarte sokken en zwarte schoenen.

Veel dames zijn niet zo gecharmeerd van de mannenkostuums en kiezen voor een damesjasje; zelf aan te schaffen of, na overleg, op kosten van de harmonie. In beide gevallen dienen het embleem van de harmonie en de rode bloem op de juiste plaats (en het embleem rondom vastgehecht) op het jasje bevestigd te zijn. Ook het dragen van een eigen zwarte broek gebeurt steeds vaker. Omwille van de uniformiteit moet dit altijd een rechte broek zijn, zonder versieringen, die tot op de schoen valt.

Voor de rondwandeling met Koninginnedag zijn er voor de dames oranje hoedjes en voor de heren oranje stropdassen en epauletten.

Voor optredens tijdens de kerstmarkt beschikt de harmonie over de bekende rode kerstmutsen.

Voor optredens buiten in de kou zijn er zwarte jacks met “bont”kraag en rode sjaals. Is het zomers kil of regenachtig dan bewijst het zwarte zomerjack met opdruk goede diensten. 

Kleding van de harmonie mag niet bij andere gelegenheden gedragen worden.

Login

Registreren| Wachtwoord vergeten?